Přeskočit na obsah

Děkujeme! Během proti slepotě / Run Against Blindness

13.07.2023
  • Aktuality

Peníze, které Světlo pro svět získalo díky UniCredit Pražské štafetě, umožní vrátit zrak 21 pacientům v Africe, kteří oslepli kvůli šedému zákalu.

Děkujeme všem, kteří přispěli a pro Diplomatic Cup (27. června 2023) si koupili startovací číslo přes Světlo pro svět.

Na závod se přes nás přihlásilo celkem 18 týmů, každý po čtyřech běžcích.

Někteří z vás si koupili i naše žlutá běžecká trička.

Děkujeme, že nám pomáháte pomáhat!

Charitativní partner

Charitativním partnerem běžecké série RunCzech jsme už od roku 2009. Nákupem registrace na závod přes Světlo pro svět přispějete vždy alespoň na jednu oční operaci v Africe. Koupí startovního čísla přes naši organizaci pomáháte navracet zrak a financovat projekty oční péče v Etiopii, Burkině Faso, Jižním Súdánu, Ugandě a Konžské demokratické republice.

S RunCzech spolupracujeme už od roku 2009. Přes Světlo pro svět se od té doby na různé závody tady v Praze přihlásilo tisíce běžců.

výkonný ředitel Světla pro svět Richard Schinko

„Jedním z našich klíčových poslání je eliminace léčitelné slepoty, konkrétně šedého zákalu, což je z pohledu západní medicíny relativně banální onemocnění. Jednoduchý patnáctiminutový zákrok vyjde v přepočtu na 800 Kč, což je právě základní charitativní příspěvek ke startovnému pro Diplomatic Cup, který je součástí Pražské štafety,“ doplnil Schinko.

Za pouhých 800,-Kč dokážeme vrátit zrak pomocí operace šedého zákalu anebo za 400,-Kč odstraníme následky druhé nejčastější příčiny slepoty – trachomu.

Darujte zrak, dárek na celý život: https://bit.ly/3wY7vhF